MONEYBROTHER

Arrangör: Växjö Konserthus

För att fira sina första 20 år som artist åker nu Moneybrother på en omfattande Sverige-turné i höst

20 år har gått sedan Moneybrother släppte det numera ikoniska debutalbumet ’Blood Panic’ – en skiva som rivstartade en artistkarriär, lika mycket som den blev ett stilbildande album för 00-talets svenska rocksound. För att fira sina första 20 år som artist åker nu Moneybrother på en omfattande Sverige-turné i höst och den 3 november kommer han med sitt band till Växjö Konserthus!

Det finns ett före och ett efter Moneybrothers närmast kultförklarade debutskiva ’Blood Panic’ från 2003. Med lika delar själfull rock som djärv punkighet sjöng Anders Wendin sig rakt in i det svenska folkhemmet – en pågående kärlekshistoria som nu varat i hela 20 år. Uppbackad av ett sjumannaband, åker Moneybrother i höst ut på en turné för att dels fira jubileet av Blood Panic, såväl som de ungefär 1000 spelningar genom åren som blev en direkt följd av skivan. Det blir kvällar som inte kommer påminna om ett aerobicspass. Tempot och volymen kommer variera men inte intensiteten. Det kommer bli besjälat, inspirerat och kryddat med både musik och berättelser från den långa karriären. 

I samband med turnén släpper Moneybrother också ny musik – denna gång på engelska.

Nästa tillfälle

3 nov
20.00-22.30
Växjö Konserthus

Mer information om nästa tillfälle

3 nov
20.00-22.30
545 kronor
Västra Esplanaden 10-14
352 31 Växjö

Sidan uppdaterades den