Sommargata 2024

Sommaren 2024 testar Växjö kommun för första gången konceptet sommargata. En del av Liedbergsgatan, mellan Sandgärdsgatan och Storgatan, stängs av för motortrafik och omvandlas till en gågata med sittplatser, aktivitetsytor, planteringar och mötesplatser från mitten av maj till mitten av september.

Vad händer på sommargatan?

Ta del av alla evenemang som äger rum på sommargatan. Länk till annan webbplats.

Sommargatan utvecklas i samverkan med närliggande restauranger och affärer och med idéer från dialog med barn och ungdomar. På sommargatan 2024 finns det bland annat:

Mattorg

Här du kan slå dig ner och njuta av mat eller fika. Ta med dig en egen picknickkorg eller välj något av det goda som erbjuds längs med och i närheten av gatan.

Aktivitetsytor där barn och unga kan ha kul och röra på sig

Välj mellan roliga aktiviteter som käpphäst-hoppning, balansgång på jungle line, målning med gatukritor. Marken kommer att dekoreras med linjer och hoppbanor - perfekt för att släppa lös energin och göra av med spring i benen!

Platser där du kan ta en paus och koppla av

Vila i solen i någon av våra hängmattor, hängstolar eller solstolar eller slå ut filen på konstgräset. Sommargatan erbjuder många olika sittplatser där du kan slå dig ner en stund.

Träd och växter som skapar sköna platser och skugga för varma dagar.

2100 plantor och åtta träd placeras på sommargatan, vilket förvandlar den till en grön och blomstrande plats.

Ny Växjö-skulptur

En ny, plåtsvetsad Växjö-skulptur har premiär på sommargatan. Skulpturen har tagits fram med hjälp av gymnasieelever på Kungsmadskolans Industritekniska program och Teknikums teknikelever.

Läs mer om skulpturen och projektet Länk till annan webbplats.

Sidan uppdaterades den