Spela golf i Växjö

Njut av vacker natur när du spelar på Växjös fina banor.

Golf har verkligen blivit en folksport och en favorithobby för många svenskar i alla åldrar. Och visst finns det få grejer som slår en dag på en välskött golfgreen, i vacker natur tillsammans med trevliga vänner?
På en av Växjös banor utmanas du dessutom av vad som sägs vara ett av Sveriges svåraste avslutningshål.

Växjö Golfklubb

Växjö Golfklubb ligger vackert vid Araby naturreservat cirka 10 minuter från centrala Växjö. Här finns en goldshop samt restaurang i Araby Wärdshus.

Växjö Golfklubb bildades 1959. Med 18 spännande och utmanande golfhål, en djungelbana, golfäventyrets 50 & 100 bana, korthålsbana, footgolf och ett unikt träningsområde får du en golfupplevelse utöver det vanliga. Här finns utmaningar, upplevelser och spelglädje för golfare på alla nivåer i alla åldrar.

Banan designades ursprungligen av Douglas Brasier 1960-1976 och har vidareutvecklats av Björn Magnusson 1986-2007 och Pierre Fulke 2008-. Nio hål var spelklara 1961 och 18-hålsbanan blev klar 1970.

Banan är en blandning av park- och skogsbana med flera hål som gränsar till Helgasjön och är känd för sina tuffa avslutningshål.

Information för dig som tänker besöka Växjö Golfklubb Länk till annan webbplats.

Glasrikets Golfklubb

Banan ligger i naturreservatet Fylleryd endast 4,5 km nordost om Växjö centrum. Här spelar du i vacker skiftande natur, med hålen väl avskilda från varandra, med inslag av bland annat stengärdsgårdar, enbuskar, ek- och bokskog – och betande djur i. Ett eventuellt dåligt golfslag känns inte så betungande när man känner den ljuvliga doften från liljekonvalj och körsbärsträd och fåglarna sjunger. Lyfter du blicken upp mot skyn ser du ofta någon större rovfågel glidflyga över landskapet.

Här finns en golfshop samt restaurang som är öppen under golfsäsongen. Kommer du med husbil eller husvagn finns åtta platser, med el.

Banan designades av Kenneth Magnusson 1992 - 2000 och Rolf Collijn, FSGA 2001-. 9 hål var spelklara 1993 och 18-hålsbanan blev klar 1997. Banan är en blandning av äng- och skogsbana och får ofta positiva omdömen för sina fairways och snabba greener.

Det finns även en 6-hålsbana "Pay & Play"

Information för dig som tänker besöka Glasrikets Golfklubb Länk till annan webbplats.

Småland Indoor Golf

Hos Småland Indoor Golf är det golfsäsong 12 månader om året. Kyla, snö och slask hindrar inte dig från att slipa på svingen, spela en runda med kompisarna eller ställa upp i en tävling. Här finns det 5st simulatorer.

Här kan du spela en runda med kompisarna, kollegorna eller familjen på 125 banor från alla världens hörn. Oavsett om du är proffs, medelgolfare eller nybörjare så finns det någonting för just dig.

För den teknikintresserade kan man finslipa svingen med hjälp av TrackMans många ’Practice’ alternativ som Virtual Range, Performance Center eller Shot Analysis.

I anläggningen finns det tillgång till dryck, enklare maträtter samt kaffe och fika.

Information för dig som tänker besöka Småland Indoor Golf Länk till annan webbplats.

Sidan uppdaterades den