Upplev studentstaden Växjö

Välkommen till en lite charmigare studentstad, där det finns något för alla, oavsett om det handlar om uteliv, nöjen, bostäder eller aktiviteter på fritiden. Välkommen till din nya hemstad Växjö – här kommer du att trivas!

Evenemang och nöje

Det händer väldigt mycket i Växjö kommun och det finns ännu mer att se och göra. Varje dag kan du ta del av allt från konserter, teater och konst till idrott och sport på absoluta elitnivå.

I vår evenemangskalender hittar du både stora och små evenemang

Hitta något att se och göra

Fixa boende

På Boplats Växjö hittar du studentlägenheter från de kommunala bostadsbolagen Växjöbostäder och Vidingehem. Ju tidigare du ställer dig i bostadskön, desto större chans har du att få en bostad. Det är kostnadsfritt att stå i studentbostadskön, men du behöver vara antagen till Linnéuniversitetet eller yrkeshögskola samt bedriva aktiva studier på studieorten Växjö.

Hur studentbostadskön fungerar på Boplats Växjö Länk till annan webbplats.

Du kan också söka efter lägenhet på den privata marknaden, läsa lokaltidningar, annonsera i tidningar och via sociala medier samt leta efter lägenhet i närliggande kommuner.

Folkbokför dig i Växjö och få ett välkomstpaket

I samarbete med Linnékåren erbjuder vi dig ett välkomstpaket när du folkbokför dig i Växjö kommun. Du får då ett välkomstpaket med busskort laddat med 500 kronor och ett presentkort laddat med 500 kronor som gäller i flera butiker i Växjö Centrum.

Välkomstpaketet på Linnékårens webbplats Länk till annan webbplats.

Folkbokföring är viktigt för att saker som försäkringar, post, studiebidrag, sjukvård och rösträtt ska funka. Därför är det bra att du folkbokför dig i Växjö.

Folkbokföring och anmälan om flytt på Skatteverkets webbplats Länk till annan webbplats.

Ta dig runt i Växjö kommun

Med buss och cykel kan du enkelt ta dig dit du vill i Växjö. Det gäller både om du ska ta dig till centrum, ut i naturen eller till Grand Samarkand. Om du inte har egen cykel kan du hyra över dagen och du som student får rabatterade priser när du tar bussen.

Hur du kan ta dig runt med cykel, buss och taxi

Rabatterade priser på Länstrafiken Kronobergs webbplats Länk till annan webbplats.

Från Växjö är det inte långt till resten av Sverige eller till världen. Med tåg kan du ta dig till både Stockholm, Göteborg, Malmö och vidare ut i Europa. Vill du till antingen östkusten eller västkusten behöver du inte välja – det är lika långt till båda!

Res till och från Växjö

Växjö Småland Airport är Smålands ledande flygplats och flyger både inrikes och utrikes. Från campus till flygplatsen tar du dig på cirka 40 minuter med kollektivtrafik.

Småland Airport och se flygtider Länk till annan webbplats.

Extrajobb, praktik och examensarbeten

För oss som arbetsgivare är det viktigt att ha kontakt med dig som studerar. Din kunskap, dina idéer och ditt ifrågasättande bidrar till att vi hela tiden utvecklar vår organisation. Samtidigt får vi möjlighet att visa upp vår verksamhet och de yrken vi har att erbjuda. Vi lägger ständigt upp nya och intressanta tjänster.

Se alla våra lediga tjänster Länk till annan webbplats.

Här hittar du information om praktikplatser, examensjobb och olika extrajobb i våra verksamheter Länk till annan webbplats.

Restauranger, caféer och uteliv

Är du ute efter en skön kväll på krogen, en riktigt god middag eller mysig fika? I Växjö finna många platser värda att besöka.

Välj och vraka bland Växjös restauranger, cafén och uteställen

Shoppa i Växjö

I Växjö hittar du både loppisar, second hand-butiker, välkända kedjor och ett shoppingcenter. Utbudet är stort när du tar dig till våra olika handelsområden. Strosa runt Växjö city eller ta dig till något av våra handelsområden på Grand Samarkand eller I11.

Grand Samarkand

Växjö City

Hitta mer shopping

Nätverka med resten av Växjö

Vi älskar Växjö är nätverket för alla från näringslivet, föreningslivet, akademin och det offentliga med en sak gemensamt – Vi älskar Växjö! Platsen Växjö är något som vi alla utvecklar tillsammans och därför vill vi gärna att du är med och bidrar inom nätverket. Detta är ett bra sätt för dig att lära känna och presentera dig själv för aktörer från närings- och föreningslivet.

Nätverket träffas 4-5 gånger per år. Spännande aktuella teman med inspirerande föreläsningar, dialoger, framtidsspaningar och framförallt tid att nätverka - allt för att hjälpas åt att utveckla vårt Växjö.

Anmäl dig till nästa träff idag Länk till annan webbplats.

HÄR ÄR NÅGRA FLER TIPS FRÅN OSS!

Upplev Växjös stjärnmärkta restauranger
BootKampen Hinderbana
Knock 'em Down
Chapter House

Sidan uppdaterades den