Växjö för barnfamiljen

Starta dagen med ett dopp i någon av våra sjöar, ta er sedan till den fantasifulla lekplatsen Linnés värld vid Växjö domkyrka. Fortfarande energi kvar? Låt ben fulla med spring få prova på parkour vid Spetsamossen. Här är våra bästa Växjö-tips för barnfamiljen på besök.

Saker att göra

På upplev.vaxjo.se hittar du badplatser, lekplatser och parker runtom i Växjö kommun. Här har vi några exempel på bra besök för dig och barnen. Fler aktiviteter

Lekplatsen Linnés Värld

I Linnéparken i Växjö, ett stenkast från centrum och Växjösjön, ligger temalekplatsen Linnés värld med inspiration från 1700-talet.

Parkour på Spetsamossen

Perfekt för barn i olika åldrar som behöver röra på sig med kroppen som hjälpmedel. Parkourparken erbjuder 30 hinder eller konstruktioner, allt från betongväggar och ställningar i stål till rep och bänkar.

4H-gården i Hovshaga

Barn- och djurvänlig mötesplats för alla barn och ungdomar som älskar djur. Här finns hästar, får, getter, grisar, kaniner och höns att lära känna. De 4 H:na står för huvud, hjärta, hand och hälsa.

Bo barnsligt bra

Quality Hotel Royal Corner Länk till annan webbplats.

Quality Hotel Royal Corner i Växjö är centralt beläget med gångavstånd till shopping, restauranger, kaféer och sevärdheter. Här får barnen glass och sommarpresent vid ankomsten. Är vädret ostadigt går det fint att plaska en stund i hotellets pool eller besöka hotellets lekrum - öppet dygnet runt för de yngsta gästerna.

Teleborg Slott Länk till annan webbplats.

Vilket barn har inte drömt om att få bo i ett tvättäkta sagoslott där alla kan få känna sig som riddare och prinsessor? På Teleborg slott finns allt som kan önskas, mystiska torn och trappor, förgyllda speglar, sidenkuddar och lejonstatyer. Slottet är mer än 100 år gammalt och byggdes av den excentriske greve Fredrik Bonde af Björnö som morgongåva till sin unga hustru.

Evedals campingstugor Länk till annan webbplats.

På Evedals camping är barnen bara några steg från Växjös största och mest populära badplats. Här finns en badstrand för de äldre barnen med hopptorn och bryggor, sandstrand och volleybollplan samt en glasskiosk. På den andra lite mindre stranden håller de yngsta barnen oftast till. Det är långgrunt och ligger bredvid en lekpark. Utöver det finns det minigolf på området och möjlighet att hyra kanot och paddla ut på vackra Helgasjön.

Äta gott

Askelyckans kafé och konditori Länk till annan webbplats.

Askelyckans kafé har egentillverkad glass, gelato och sorbet gjord på ekologiska ingredienser. Massor med goda smaker för både liten och stor.

Kafé de Luxe Länk till annan webbplats.

Kafé de Luxe är ett avslappnat ställe mitt i centrum. Där kan barn och vuxna i alla åldrar samlas med goda möjligheter till en fika eller mat både inne och ute.

Shopping

Krokodilia Länk till annan webbplats.

I den här lilla barnbutiken på Storgatan hittar du noga utvalda leksaker, inredning, kläder och accessoarer.

Grand Samarkand Länk till annan webbplats.

På Grand Samarkand finns butiker som Polarn O. Pyret med kläder för barn och baby, för vardag som för fest.

För den läs- eller spelintresserade finns Akademibokhandeln med ett brett sortiment.

HÄR ÄR NÅGRA FLER TIPS FRÅN OSS!

Sidan uppdaterades den