Hoppa i poolen istället för sjön

Fantastiska sjöar i all ära, men ibland kan ombyte förnöja. Bad i bassäng och pool erbjuds på Lammhults utebad och i Växjö simhall.

Att bada hör sommaren till! Men när sjön är för kall eller för långt borta kan det vara läge att välja poolen istället. I Växjös närområde finns ett par fina alternativ.

Lammhults badet

40 km norr om Växjö, längs med riksväg 30 hittar du Lammhults utebad. Här finns två 25-metersbassänger - varav en som är grundare för barn. Förutom de tempererade bassängerna finns dusch och omklädningsrum, stora gräsytor, gratis parkering och kiosk. På grund av Corona kommer antalet badgäster att begränsas till max 100 personer per fyratimmarspass. Busslinje 142 går till Lammhultsbadet flera gånger om dagen. Passa förresten på att kombinera badet med en tur på orten. Lammhult ligger mitt i möbelriket och har du intressere för heminredning och design finns det en massa för dig att se här.
Mer information om Lammhultsbadetlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Mer information om Möbelriket Lammhultlänk till annan webbplats

Växjö simhall

Här badar du inomhus med stans finaste utsikt över Växjösjön. I Växjö simhall finns ett tropiskt äventyrsbad med strömkanal, klättervägg, rutschkanor och bubbelpool. Är du sugen på höga höjder finns hopptorn som är 3 och 5 meter höga. För den som vill simma långt finns en motionbassäng och de minsta kan ha det gott i minibadland som finns i anslutning till cafédelen.
Med hänsyn till rådande virussituation har simhallen ökat frekvensen av städning och desinficering av sina lokaler, man uppmanar även besökare att använda varannan dusch och undvika köbildning.
Efter badet kan ni ta en sväng till Kampaängen som ligger intill simhallen. Här finns en 210 meter lång hinderbana som utmanar både styrka och balans. På Kampaängen finns också ett fint utrustat utegym och planer för beachvolleyboll. Eller så kan ni helt enkelt njuta en picknick på den stora gräsmattan och speja på de många motionärer som tar sig runt sjöns 4-kilometer långa löparslinga.

Mer information om Växjö simhalllänk till annan webbplats

Mer information om Kampaängenlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

HÄR ÄR NÅGRA FLER TIPS FRÅN OSS!

Växjö Simhall & Aqua Mera

Sidan uppdaterades den 29 juni 2020