Bada med din hund

Hundar får inte vistas på kommunens allmänna badplatser under sommaren, men det finns särskilda badplatser där din hund är välkommen att bada. 

Badstrand med gräs och skuggande träd


Badplats Araby 2 är en mindre badplats vid Helgasjön som är omgiven av härlig grönska. Fin sandstrand men utan badbrygga. Platsen ger svalka och solbad för både människa och hund. Skyltar med trivselregler finns på plats. Hundar får bada i norra strandremsan och ska hållas kopplade på land. Hundägare har alltid ansvaret för sin hund, både på land och i sjö.

Hitta hit

Följ Karlslundsvägen hit, närmaste parkering Ryttartorpet där du får gå 100m söderut till badplatsen strax norr om Granebo.

Fler platser där du kan bad med din hund

Runt om våra badsjöar finns många vikar och andra platser, med möjlighet till bad, som inte är offentliga badplatser och som därför inte anges i de lokala ordningsföreskrifterna. På de platserna är det tillåtet att bada med sin hund.

Dessutom finns några, av kommunen iordningställda, hundbadplatser.

  • Hissö, norra delen av ön
  • Växjösjöns västra strand, strax söder om Strandbjörket
  • Sandsbro, mellan båtklubben och badplatsen
  • Ingelstad Sikastrand, nära Sikabacken
  • Trummen, ligger utmed gångstråket strax öster om badplats och hundlekplatsen
  • Hundbadplats Åryd, markerat hundbad precis intill gångstråket innan badplatsen.

Hundbaden finns markerade på Naturkartan Länk till annan webbplats.

Man bör vara försiktig och undvika bad, särskilt för hunden, vid pågående algblomning. Hundar kan vara särskilt känsliga, vistas ofta på grunt vatten där algerna ansamlas. De får dessutom i sig mycket vatten, som kan vara giftigt vid algblomning, när de slickar pälsen.

Enligt de allmänna lokala ordningsföreskrifterna får hundar inte vistas på kommunens allmänna badplatser mellan den 1 maj och den 15 september. Dessa regler gäller inte ledarhundar för synskadade eller service- och signalhundar för funktionshindrade. I övrigt gäller de kommunala ordningsföreskrifterna Länk till annan webbplats. för Växjö kommun.

Tänk också på att 1 mars - 20 augusti ska du ha din hund kopplad i naturen. Det är för att många djur har ungar under den här tiden

Mer information

HÄR ÄR NÅGRA FLER TIPS FRÅN OSS!

Sidan uppdaterades den