Upplev studentstaden Växjö

Välkommen till en lite charmigare studentstad, där det finns något för alla, oavsett om det handlar om uteliv, nöjen, bostäder eller aktiviteter på fritiden. Välkommen till din nya hemstad Växjö – här kommer du att trivas!

Fixa boende

På Boplats Växjö hittar du studentlägenheter från de kommunala bostadsbolagen Växjöbostäder och Vidingehem. Ju tidigare du ställer dig i bostadskön, desto större chans har du att få en bostad. Det är kostnadsfritt att stå i studentbostadskön, men du behöver vara antagen till Linnéuniversitetet eller yrkeshögskola samt bedriva aktiva studier på studieorten Växjö.

Hur studentbostadskön fungerar på Boplats Växjö Länk till annan webbplats.

Du kan också söka efter lägenhet på den privata marknaden, läsa lokaltidningar, annonsera i tidningar och via sociala medier samt leta efter lägenhet i närliggande kommuner.

Adressändra och folkbokför dig i Växjö - få ett välkomstpaket

Kom ihåg att adressändra på adressandring.se. Men det räcker inte nebart med en adressändring när du flyttar. Folkbokföring är viktigt för att saker som försäkringar, post, bostadsbidrag, sjukvård och rösträtt ska funka.

Folkbokföring och anmälan om flytt på Skatteverkets webbplats Länk till annan webbplats.

I samarbete med Linnékåren erbjuder vi dig ett välkomstpaket när du folkbokför dig i Växjö kommun. Du får då ett välkomstpaket med busskort laddat med 500 kronor och ett presentkort laddat med 500 kronor som gäller i flera butiker i Växjö Centrum.

Välkomstpaketet på Linnékårens webbplats Länk till annan webbplats.

Ta dig runt i Växjö kommun

Med buss och cykel kan du enkelt ta dig dit du vill i Växjö. Det gäller både om du ska ta dig till centrum, ut i naturen eller till Grand Samarkand. Om du inte har egen cykel kan du hyra över dagen och du som student får rabatterade priser när du tar bussen.

Hur du kan ta dig runt med cykel, buss och taxi

Rabatterade priser på Länstrafiken Kronobergs webbplats Länk till annan webbplats.

Från Växjö är det inte långt till resten av Sverige eller till världen. Med tåg kan du ta dig till både Stockholm, Göteborg, Malmö och vidare ut i Europa. Vill du till antingen östkusten eller västkusten behöver du inte välja – det tar lika lång tid till båda!

Res till och från Växjö

Växjö Småland Airport är Smålands ledande flygplats och flyger både inrikes och utrikes. Från campus till flygplatsen tar du dig på cirka 40 minuter med kollektivtrafik.

Småland Airport och se flygtider Länk till annan webbplats.

Att göra i Växjö

Växjö har det mesta som kännetecknar en storstad, utom avstånden. Vi erbjuder en mix av gammalt och nytt, sport och kultur, puls och vila.  I Växjö är det inte bara nära till naturen, här börjar naturen i staden. 

Evenemang och nöje

Det händer väldigt mycket i Växjö kommun och det finns ännu mer att se och göra. Varje dag kan du ta del av allt från konserter, teater och konst till idrott och sport på absoluta elitnivå.

I vår evenemangskalender hittar du både stora och små evenemang

Hitta något att se och göra

Restauranger, caféer och uteliv

Är du ute efter en skön kväll på krogen, en riktigt god middag eller mysig fika? I Växjö finna många platser värda att besöka för häng med vänner eller plugg. 

Välj och vraka bland Växjös restauranger, caféer och uteställen

Kultur, fritid och evenemang

För dig som har eller vill hitta fritidsintressen finns det många föreningar du kan engagera dig i inom kultur, idrott och fritid. I Växjö finns det gott om promenadstråk, motionsslingor och utegym, många i närheten av campus. Anslut dig till den stora skaran studenter och Växjöbor som joggar, går eller cyklar runt Växjösjön och sjön Trummen. 

Shoppa i Växjö

I Växjö hittar du både loppisar, second hand-butiker, välkända kedjor och ett shoppingcenter. Utbudet är stort när du tar dig till våra olika handelsområden. Strosa runt Växjö city eller ta dig till något av våra handelsområden på Grand Samarkand eller I11.

Grand Samarkand

Växjö City

Hitta mer shopping

Jobb, praktik och examensarbeten

I Växjö kommun finns ett brett och varierat näringsliv med närmare 10 000 företag som ständigt söker nya förmågor. Det finns gott om möjligheter att knyta kontakter under och efter din studietid.

Näringslivet i Växjö på Linked In Länk till annan webbplats. 

Växjö kommun som arbetsgivare

Kommunen är en av de största arbetsgivarna i regionen. Vi ser det som en fantastisk möjlighet att komma i kontakt med dig som studerar och ta del av din kompetens, nyfikenhet och nytänk. Hos oss finns möjligheter till jobb, extrajobb, praktik och examensarbeten. 

Se alla våra lediga tjänster Länk till annan webbplats.

Information om extrajobb, praktik och examensarbeten Länk till annan webbplats.

HÄR ÄR NÅGRA FLER TIPS FRÅN OSS!

Upplev Växjös stjärnmärkta restauranger
BootKampen Hinderbana
Knock 'em Down
Chapter House

Sidan uppdaterades den